Fugtighedsmåler

Med Elma HBF 420 er det muligt, at bestemme det aktuelle fugtindhold, primært i træ, men også mange andre materialer, enten ved brug af den dielektriske måleflade eller ved brug af indstikselektroderne.

Med den dielektrisk måleflade er det muligt hurtigt og "non-destruktivt" at bestemme fugtighedsniveauet. Dette måleprincip bør ikke anvendes til eksakte målinger, men nærmere til hurtigt at skabbe overblik over fugtighedsprofilen. Der kan vælges mellem 20 forskellige koder ved anvendelse af den dielektriske måleflade, afhængig af materialets densitet.
Med indstikselektroderne er det muligt mere præcist at bestemme fugtighedsniveauet primært i træ, ved at presse indstikselektroderne ca. 6 mm ind i materialet. Ved anvendelse af indstikselektroderne er der mulighed for at vælge mellem 10 forskellige materialekoder.

Indstikselektroderne og målefladen er begge dækket af beskyttelseshætter, for at opnå en optimal beskyttelse, når instrumentet ikke anvendes.

Ved at bevæge den dielektriske målefladen hen over fx. en kældervæg, er det muligt at måle om der er fugt i væggen, samt hvor fugtindholdet er størst. HBF 420 måler i 30-40 mm dybde når målefladen anvendes. Uanset om det er målefladen eller indstikselektroderne der anvendes, angives værdien i vægt%, relateret til tør masse.

Antal: 2
Måleinstrumenter
Smart-MTC
Byggeri og bolig
Tilvalg
Udstyr
Book nu
bubble